5 սովորություն, որոնք խանգարում են նիհարել
13.02.2024
Փորձում եք ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից՝ փորձարկելով բոլոր դիետաները, բայց քաշը չի՞ նվազում:
Մենք ձգտում ենք ավելի լավը լինել և գեղեցիկ տեսք ունենալ, անթիվ դիետաներ ենք պահում և փորձում մարզվել։ Երբեմն թվում է, թե այս բոլոր ջանքերն ընդհանրապես արդյունք չեն տալիս։ Սա նշանակում է, որ ինչ-որ բան սխալ է արվում։
Սննդաբաները նշել են սլացիկ կազմվածքը պահպանելու համար սնվելու գաղտնիքները և այն 5 հիմնական վատ սովորությունները, որոնք խանգարում են ձեզ դա անել։
1. Թեյախմություն
Օշարակները, թեյին ավելացրած մրգերը և թեյախմության համար մեր սիրելի քաղցրավենիքները հավելյալ կալորիաներ են, որոնք սովորաբար կուտակվում են որովայնի և կողային հատվածներում՝ ձևավորելով ներքին օրգանների գիրություն: Այսպիսով, եթե ցանկանում ենք ունենալ բարակ իրան, մենք պետք է հրաժարվենք աղանդերից և քաղցր թեյերից։
2. Սերը մրգերի նկատմամբ
Մեր սիրելի մրգերը պարունակում են շաքար և ֆրուկտոզա, որոնք ավելորդ քաշի ամենատարածված պատճառներն են։ Ուստի, եթե ցանկանում ենք պահպանել կազմվածքը, պետք է օրական 300-400 գ-ից ոչ ավելի միրգ ուտենք։
3. Փորձել խուսափել ճարպերից
Դիետան պետք է ներառի առողջ ճարպերով հարուստ մթերքներ՝ ձվի դեղնուց, խավիար, ձուկ, նապաստակի միս, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆոսֆոլիպիդներ և վիտամին A։ Վերջիններս բարենպաստ են ազդում մաշկի վիճակի վրա։ Դիետայի 30%-ից ոչ ավելին կարող են լինել բուսական ճարպեր։
4. Քաղցրավենի չարաշահում
Մենք նախապատվությունը տալիս ենք այս վատ սովորությանը մանկուց՝ փոխհատուցելով շփման պակասը, սոցիալական ակտիվությունից դրական էմոցիաները և այլն։ Կարևոր է սովորել ձեզ այլ կերպ պարգևատրել՝ ձեր կազմվածքը պահպանելու համար:
5. Վիտամինների անհրաժեշտ մակարդակի վերահսկողության բացակայություն
Շատ կարևոր է վերահսկել ճարպային լուծվող վիտամին D-ի մակարդակը, քանի որ այս կերպ մենք կարող ենք ազդել նյութափոխանակության արագության վրա։ Վիտամին D-ն մասնակցում է կալցիումի նյութափոխանակությանը, մեր ինտելեկտուալ գործունեությանը, ազդում է մաշկի և մազերի վիճակի, նյարդային համակարգի և, իհարկե, նյութափոխանակության վրա։
Այն կրում է ոչ միայն վիտամինային, այլև հորմոնալ ֆունկցիաներ, քանի որ ստերոիդ հորմոն է, և հենց այդ հորմոններն ունեն նյութափոխանակությունը արագացնելու հատկություն։ Չափազանց կարևոր է օրգանիզմում վերահսկել վիտամին D-ի մակարդակը սննդի, արևի ազդեցության և սննդային հավելումների միջոցով:
Օրգանիզմի ոչ պակաս կարևոր տարր է երկաթը։ Դրա մակարդակը վերահսկելու համար անհրաժեշտ է պարբերաբար կատարել արյան ընդհանուր անալիզ և ֆերիտին: Երկաթի պակասի դեպքում զարգանում է հիպոքսիա (օրգանիզմում թթվածնի պակասի վիճակ), և, համապատասխանաբար, դանդաղում է նյութափոխանակության ու էներգիայի արտադրության գործընթացը, և ճարպերն ավելի վատ են այրվում:
Բացի այդ, կարևոր է չմոռանալ վահանաձև գեղձի և սեռական հորմոնների վերահսկման մասին, որոնք նույնպես հսկայական դեր են խաղում նիհարելու ցանկության մեջ։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 2161 անգամ
Читать на русском
|