6 իր, որոնք հարկավոր է հեռացնել ձեր խոհանոցից
16.11.2022
Դուք գիտե՞ք, թե որքան ավելորդ և անպետք իրեր են պահվում ձեր խոհանոցում։ Կպատմենք, թե ինչից ազատվելու ճիշտ ժամանակն է։
1. Ավելորդ տեխնիկա
Խոհանոցում պահվող սարքավորումների մի մասը հազվադեպ է օգտագործվում կամ ամբողջովին անգործության է մատնված: Այն կարող է լինել հաց պատրաստող, հյութ քամիչ, դանդաղ եփող կաթսա, ջրազրկող կամ ցանկացած այլ իր, որն իրականում ձեզ պետք չի գալիս:
Որպես կանոն, այս բոլոր իրերը բավականին ծավալ ունեն, և պահարաններում շատ տեղ են զբաղեցնում, ինչը դժվարացնում է իրապես անհրաժեշտ իրերի դասավորումը։
Վերանայեք գաջեթները և որոշեք, թե որո՞նք կարելի է վաճառել կամ նվիրել: Սա վերաբերում է բոլոր նրանց, որոնք դուք չեք օգտագործել վերջին վեց ամիսվա ընթացքում:
Առանձնացրեք նաև փոքր աքսեսուարները, ինչպիսիք են մածունի համար ափսեն կամ ձվի կաթսան: Դրանք կոմպակտ են, բայց եթե շատ են, ապա դարակներին խառնաշփոթ տեսք են հաղորդում:
2. Բաժակներ, որոնք չեն օգտագործվում
Բաժակները հաճախ նվեր ենք ստանում կամ գնում ըստ տրամադրության․ արդյունքում դրանք գնալով շատանում են։ Գրեթե միշտ դրանք պարզապես տեղ են զբաղեցնում, քանի որ ոչ ոք սովորաբար այդ բաժակները չի օգտագործում:
Բացի այդ, դրանք հնարավոր չի լինի պահել բաց դարակների վրա՝ ինտերիերը խառնաշփոթ տեսք կունենա խայտաբղետ տեսականու պատճառով։
Ժամանակ տրամադրեք ձեր հավաքածուն դասավորելու համար. ընտրեք նրանք, որոնք ձեզ պետք չեն և ազատվեք դրանցից: Իսկ ազատ տեղում ավելի լավ է դասավորել այն գեղեցիկ բաժակները, որոնք հաճախ եք օգտագործում։
3. Ափսեների տեսականի
Խանութների ակցիաներով գնված կամ հին հավաքածուներից մնացած ափսեները նույնպես տեղ չունեն խոհանոցում։ Հաճախ դրանք խանգարում են անհրաժեշտ պարագաների կամ տեխնիկայի դասավորությանը։
Սկզբում ափսեներն առանձնացրեք ըստ հավաքածուների կամ, գոնե, ըստ ոճի: Սպիտակ նմուշները կարելի է հավաքել մեկ հավաքածուում՝ սա ունիվերսալ գույն է, որը կարելի է համակցել ամեն ինչի հետ:
Մնացածը նպատակահարմար է բաժանել ըստ անհրաժեշտի ու անօգուտի։ Առաջին խումբը ներառում է տոնական աքսեսուարները, հիմնական ափսեները, որոնք կարելի է համադրել տարբեր հավաքածուների հետ, և այն իրերը, որոնք դուք պարբերաբար օգտագործում եք: Մնացածից կարող եք ազատվել առանց ափսոսանքի։
4. Նույնական համեմունքներով տոպրակներ
Անցկացրեք համեմունքների մանրակրկիտ վերանայում: Սովորաբար դրանցից շատ է կուտակվում, իսկ տոպրակների ու բանկաների մի մասի պարունակությունը կրկնօրինակում են միմյանց։
Փոշու պատռված տոպրակները ոչ միայն ընդհանուր առմամբ այնքան էլ էսթետիկ տեսք չունեն, այլև խճճում են տարածությունը:
Լավագույնն այն է, որ համեմունքները վերադասավորվեն՝ դրանք լցրեք միանման տարաների մեջ և նախքան խանութ գնալը ստուգեք, թե ինչն է ավարտվել կամ ավարտվում է: Այս կերպ դուք կարող եք խուսափել նաև ավելորդ գնումներից։
5. Նմանօրինակ պարագաներ
Եթե կարծում եք, որ դանակ-պատառաքաղի դարակը լցված է և օգտագործման համար անհարմար, ապա ճիշտ ժամանակն է տեղային մաքրում իրականացնելու համար:
Վերանայեք բոլոր աքսեսուարները և ազատվեք միմյանց կրկնողներից։ Եթե դրանցից մեկն ավելի քիչ դիմացկուն է կամ անմխիթար տեսք ունի, պահեք այն, որի վիճակն ավելի լավ է։
Նույնը վերաբերում է պատառաքաղներին. արագ հասանելիության տեղում պահեք միայն նրանք, որոնք պարբերաբար օգտագործում եք:
Եթե հաճախ եք հյուրեր ընդունում, լրացուցիչ հավաքածուն առանձին պահեք գեղեցիկ տուփի կամ զամբյուղի մեջ:
6. Անմխիթար կտորեղեն
Խոհանոցային կտորեղենը շատ արագ է անօգտագործելի դառնում, և տնտեսելը պատճառ չէ, որպեսզի շարունակեք դրանք օգտագործել:
Ուշադիր եղեք կտորից բռնիչների և սրբիչների վիճակի նկատմամբ. հենց դրանց վրա մշտական բծեր հայտնվեն, գործվածքը վնասվի, իսկ նախշերը խամրեն, փոխեք դրանք:
Միևնույն ժամանակ, կարևոր է ազատվել հին կտորեղենից և չշարունակել դրանք օգտագործել՝ ափսոսալով նորը։ Այդպիսով, դուք ինտերիերը կպահեք կոկիկ վիճակում:
Ի վերջո, ոչինչ չի փչացնում խոհանոցը, ինչպես կեղտոտ, պատառոտված բռնիչները կամ կեռիկից կախված կեղտոտ սրբիչները:
Աղբյուր' LADYNEWS.am Դիտվել է 2922 անգամ
Читать на русском
|