Գեղեցիկ ուտեստ՝ ջեռոցում եփած կարտոֆիլով
07.05.2022
Ներկայացնում ենք կարտոֆիլի պատրաստման շատ համեղ բաղադրատոմս։
Ջեռոցում պատրաստված կարտոֆիլը պարզապես աներևակայելի համեղ է, ներծծված համեմունքների բույրով և ունի ախորժելի կարմրավուն տեսք:
Բաղադրիչները
- թարմ կարտոֆիլ` 6 հատ,
- կարագ ՝ 1 ճաշի գդալ,
- ձիթապտղի յուղ՝ 1 ճաշի գդալ,
- սոխ,
- պանիր (հնարավոր է «գաուդայի» տեսակի),
- աղ,
- աղացած սև պղպեղ,
- աղացած մշկընկույզ,
- կանաչի՝ ձևավորելու համար:
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը մաքերեք, ներքևի հատվածները ոչ ամբողջությամբ կտրատեք այնպես, որ դրանք հնարավոր լինի ուղղահայաց կանգնեցնել։
2. Կարտոֆիլը լցոնում ենք կտրատած սոխով (ըստ ցանկության), աղով, կարագ քսում, ավելացնում պանիր, պղպեղ և պատում մշկընկույզով։
3. Տարրան պատում ենք ձիթապտղի յուղով, կարտոֆիլները շարում մեջը և դնում նախապես մինչև 180°C տաքացրած ջեռոցը՝ մոտ 50 րոպե։
4. Երբ տապակման աստիճանը ձեզ ցանկալի աստիճանի հասնի՝ համտեսեք, և անհրաժեշտության դեպքում հասցրեք անհրաժեշտ եփման աստիճանի միկրոալիքային վառարանում, որպեսզի ջեռոցում չվառվի։
5. Զարդարեք կանաչիով և մատուցեք։
Բարի ախորժակ։
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 3612 անգամ
Читать на русском
|