Գեղեցիկ ուտեստ՝ ջեռոցում եփած կարտոֆիլով
07.05.2022
Ներկայացնում ենք կարտոֆիլի պատրաստման շատ համեղ բաղադրատոմս։
Ջեռոցում պատրաստված կարտոֆիլը պարզապես աներևակայելի համեղ է, ներծծված համեմունքների բույրով և ունի ախորժելի կարմրավուն տեսք:
Բաղադրիչները
- թարմ կարտոֆիլ` 6 հատ,
- կարագ ՝ 1 ճաշի գդալ,
- ձիթապտղի յուղ՝ 1 ճաշի գդալ,
- սոխ,
- պանիր (հնարավոր է «գաուդայի» տեսակի),
- աղ,
- աղացած սև պղպեղ,
- աղացած մշկընկույզ,
- կանաչի՝ ձևավորելու համար:
![kartofil-v pechke-2-LN 600x400](/images/mixed/kartofil-v%20pechke-2-LN.jpg)
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը մաքերեք, ներքևի հատվածները ոչ ամբողջությամբ կտրատեք այնպես, որ դրանք հնարավոր լինի ուղղահայաց կանգնեցնել։
![kartofil-v pechke-4-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kartofil-v%20pechke-4-LN.jpg)
2. Կարտոֆիլը լցոնում ենք կտրատած սոխով (ըստ ցանկության), աղով, կարագ քսում, ավելացնում պանիր, պղպեղ և պատում մշկընկույզով։
![kartofil-v pechke-5-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kartofil-v%20pechke-5-LN.jpg)
3. Տարրան պատում ենք ձիթապտղի յուղով, կարտոֆիլները շարում մեջը և դնում նախապես մինչև 180°C տաքացրած ջեռոցը՝ մոտ 50 րոպե։
![kartofil-v pechke-6-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kartofil-v%20pechke-6-LN.jpg)
4. Երբ տապակման աստիճանը ձեզ ցանկալի աստիճանի հասնի՝ համտեսեք, և անհրաժեշտության դեպքում հասցրեք անհրաժեշտ եփման աստիճանի միկրոալիքային վառարանում, որպեսզի ջեռոցում չվառվի։
![kartofil-v pechke-7-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kartofil-v%20pechke-7-LN.jpg)
5. Զարդարեք կանաչիով և մատուցեք։
![kartofil-v pechke-9-LN.jpg 600x400](/images/mixed/kartofil-v%20pechke-9-LN.jpg)
Բարի ախորժակ։
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 2533 անգամ
Читать на русском
|