Կարտոֆիլ` լցոնված մսով
14.11.2016
Կարտոֆիլը ունիվերսալ մթերք է: Դրանից կարելի է և ամենօրյա ճաշատեսակներ պատրաստել, և տոնական սեղանի համար:
Այս բաղադրատոմսը հարմար է տոնական սեղանի համար, քանի որ այն մի քիչ ժամանակատար է: Սակայն, այն արժե ձեր ժամանակը, որովհետև համտեսելուց հետո դուք կհասկանաք, որ իզուր չէիք կանգնած գազօջախի առջև:
Պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ են․
- Կարտոֆիլ՝ 15 հատ - Միս՝ 250 գր - Սոխ՝ 1 հատ - Տոմատի մածուկ՝ ըստ ճաշակի - Աղ՝ ըստ ճաշակի - Սև, աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի - Թթվասեր՝ 50 գր - Սերուցքային կարագ՝ 50 գր։
Պատրաստման եղանակը․
- Մաքրեք կարտոֆիլը և հեռացրեք միջուկը:
- Եփեք 8-10 րոպե:
- Միսը սոխի հետ մսաղացով անցկացրեք, աղ և պղպեղ ավելացրեք: Լցրեք այն կարտոֆիլի մեջ և դրեք խորը թավայի մեջ:
- Առանձին կաթսայում խառնեք թթվասերը, աղը, ավելացրեք մի փոքր ջուր և հալացրած սերուցքային կարագ: Խառնեք և լցրեք իրար կիպ դրած կարտոֆիլների վրա:
- Ավելի լավ համի համար կարող եք ավելացնել տոմատի մածուկ:
- Պատրաստեք այն 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:
- Լցոնված կարտոֆիլը զարդարեք մանրացված կանաչիով:
Մեկ անգամ այս ճաշատեսակը փորձելուց հետո, դուք անպայման կցանկանաք այն հաճախ պատրաստել: Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 9632 անգամ
Читать на русском
|