Կարտոֆիլի տապակա բուլղարական ձևով
06.03.2012
Կարտոֆիլը բավական տարածված է տարբեր ազգերի խոհանոցներում: Ներկայացնում ենք կարտոֆիլի տապակա՝ բուլղարական ձեւով:
Հարկավոր է'
6 հատ կարտոֆիլ, 500 գրամ կաթնաշոռ, 100 գրամ կարագ, 2 հատ հավկիթ, 250 մլ բնական յոգուրտ:
Ընդամենը մեկ ժամ, և օրգինալ ուտեստը պատրաստ է:
Կարագն ու կաթնաշոռը հարել այնպես, որ ստացվի համասեռ զանգված: Ավելացնել աղ և պղպեղ: Եթե կաթնաշոռը շատ խիտ է, ապա այն մինչ հարելը փոքր-ինչ տրորել: Մաքրել կարտոֆիլը, բարակ շերտերով կտրտել, կարող եք օգտագործել նմանատիպ քերիչներ, որոնք կհեշտացնեն Ձեր գործը:
Ջեռոցի համար նախատեսված ամանը յուղել, այնուհետև առաջին շերտով դնել կտրտած կարտոֆիլը, իսկ հետո կաթնաշոռային զանգվածը: Այսպես շերտ-շերտ մինչև վերջ: Տարայի բերանը փակել ալյումինե թղթով' ֆոլգայով: Դնել նախօրոք մինչև 190 աստիճան տաքածված ջեռոցը 1 ժամ 10 րոպե: Այնուհետև հանել, բացել բերանը, ջեռոցի ջերմաստիճանը իջեցնել 180 աստիճան: Ձուն և յոգուրտը հարել համեմելով, մինչև փրփուր առաջանա: Ստացված փրփուրը տարածել ջեռոցից հանված զանգվածի վրա և նորից տեղավորել այնտեղ եւ 20 րոպեով:
Բարի ախորժակ: Դիտվել է 9374 անգամ
Читать на русском
|