Ծովի աղի օգտակարությունը եղունգների համար
28.07.2014
Ծովի աղը եղունգների համար օգտագործվել է վաղ ժամանակներից: Այդ շրջանից ի վեր դրա օգտակարությունը չի մոռացվել:
Այն շատ հաճախ օգտագործում են թե գեղեցկության սրահների մատնահարդարները, թե այն պչրուհիները, ովքեր տնային պայմաններում փորձում են արագ երկարացնել եղունգները և ձերբազատվել դրանց շերտավորումից:
Տնային պայմաններում եղունգների բուժման համար ավելի նպատակահարմար է գնել մաքուր ծովի աղ` առանց հավելումների, ներկերի ու բուրմունքային բաղադրիչների: Կարելի է օգտագործել նաև օվկիանեսային աղ: Մատների լոգանքի համար անհրաժեշտ է 200 մլ տաք ջրում լուծել 1 ճաշի գդալ աղ, այնտեղ մտցնել մատների ծայրերը և պահել 10-15 րոպե այնպես, որ եղունգներն ամբողջությամբ ընկղմված լինեն լուծույթի մեջ:
Ծովի աղով եղունգների այս ընթացակարգերին հաջորդաբար կարելի է համադրել եղունգների համար նախատեսված եթերային յուղերը: Այդ դեպքում դրանց միջև պետք է պահպանել մեկօրյա ընդմիջում: Սովորաբար ցանկալի ամրացնող արդյունքին կարելի է հասնել 2 շաբաթվա ընթացքում:
Ո ՞րն է եղունգների վրա ծովի աղի դրական ազդեցության գաղտնիքը: Բանն այն է, որ աղը պարունակում է բոլոր անհրաժեշտ միկրոտարրերը: Սովորական պայմաններում միջին գոտու բնակիչները յոդի, ֆտորի և միկրո ու մակրոտարրերի անհրաժեշտ քանակություն չեն ընդունում, որոնք հատկապես պարունակվում են ծովային սննդամթերքում: Դրանից էլ տուժում են մեր եղունգները: Աղը լրացնում է այդ բացը: Սակայն շարունակական ազդեցության համար նպատակահարմար է այդ մթերքը ներառել ձեր սննդակարգում:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 10950 անգամ
Читать на русском
|